Vrijheid of Interieur

Rare titel of niet? Ik hoor je denken heeft dit iets met de politiek of de verkiezingen uit te staan of moeten we nu gaan kiezen wat we belangrijker vinden of onze vrijheid of ons interieur. Nee joh, ik wil niemand laten kiezen en over politiek horen we de komende tijd nog genoeg dus daar ga ik het ook niet over hebben.

Nee, het gaat eigenlijk ook over iets moois maar ook over keuzes in het leven. Soms zie je zo’n klein campertje voorbij komen, zo’n oud VW Busje of iets dat daar voor door moet gaan en vraag je je af waar gaan die mensen heen en wat gaan ze daar doen. Dat heb ik althans altijd, zo waren wij een paar maanden geleden in Denemarken en in het kader van maak eens een mooie foto gingen we naar een afgelegen plek aan het water met onze honden en daar stond zo’n campertje. Heerlijk die mensen keken uit over het water en dan slaat mijn fantasie al op hol. Dan denk ik och dat wil ik ook…… zo genieten van het leven, van vrijheid, lekker met mijn man en de honden in een campertje door Europa trekken. Ken je dit gevoel of ben ik de enige.

En het moest zo zijn, de eigenaresse van het rijdende huisje sprak ons aan en ondanks het Zwitserse kenteken bleek zij Nederlands te zijn. We raakten in gesprek en later haakte haar Zwitserse man hier ook op aan. Ze vertelden beiden over het huis in Zwitserland dat ze permanent verhuren en dat zij met de camper in de winter in Portugal verblijven en in de zomer in Scandinavië. Ze genoten van de vrijheid en een leven zonder continu nieuws, trends en andere prikkels. Zij genoten van het leven door te reizen van een idyllische afgelegen parkeerplek naar de oprit van vrienden.

Tja en daar werd ik door geprikkeld want wat is dat super en wat een vrijheid als je kan leven van de verhuur van je woning en wat spaargeld. Na dit leuke gesprek, een frisse neus en wat foto’s gemaakt te hebben keerden wij terug naar ons vakantiehuisje. En onderweg hadden we het over deze bijzondere mensen, mooie mensen alleen al vanwege hun levensfilosofie en wijsheid, heerlijk. En dan ga je dromen en denk je och wat zal het mooi zijn die vrijheid, het genieten van elkaar de omgeving en de vele mensen die je onderweg tegen komt. Maar na een paar uurtjes werd ik toch praktisch en ging ik denken aan niet meer je eigen WC en Douche want dat past niet in de mini-camper. Maar er zijn campers die wel voorzien zijn van douche en toilet dus daar was een oplossing voor en toen dacht ik aan onze heerlijke mega Box spring jeetje dat past zelfs niet in een grotere camper. En dan al mijn kleding pfffff waar laat ik dat allemaal, hebben ze campers met inloop kasten? Onze heerlijke 2x 3 persoonsbank, gaat dat passen? En een mooie kleur op de muur, kan dat in een camper? Gezellige accessoires? ja dat kan die kon ik afvinken maar accessoires moeten zeker tijdens het rijden opgeborgen worden, jammer. Kunst aan de muur, zoals mijn favoriete Fornasetti borden, kan dat? Nee dat lukt niet want dan krijg je gaatjes in de muren en zal de camper langzaam aan vol lopen. En mijn woontijdschriften, planten, vazen, gordijnen, leuke lampen, badkamer accessoires kan dat allemaal mee? Nee hoe groot de campers tegenwoordig ook zijn je moet toch ergens een grens trekken want anders zakt de camper bij het idee van jou als bewoner al door zijn veren.

Jeetje moet ik nu toch echt opbiechten dat ik mijn interieur, accessoires etc. niet zomaar opgeef voor vrijheid?

Dan maar de eerstvolgende vakantie een camper huren (met WC en douche), haren in de wind, en toeren door Europe. En daarna met gierende banden weer naar huis en genieten van ons interieur, de woonbladen, de kingsize box spring en alle luxe die daar toch wel een beetje bij hoort.

Heerlijk om te kunnen dromen……. en te genieten van de vrijheid in gedachten terwijl ik languit op mijn 3 persoons bank lig. Ben je dan verwend of hou je dan van beperkte vrijheid en vooral ook een beetje veel van interieur?
Wil je ondertussen meer informatie over de leuke producten van Famozo stuur ons dan een bericht via onze webwinkel, via Social Media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

En natuurlijk kun je ons ook volgen op: Twitter, Facebook of op Instagram

 

https://www.facebook.com/famozo.nl
https://twitter.com/Famozo_nl https://www.instagram.com/famozo_nl
www.famozo.nl

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s