Klein wonen en praktisch inrichten

Tegenwoordig hoor en lees je steeds vaker over de Tiny Movement, het kleiner gaan wonen en minder spullen hebben. Het klinkt allemaal leuk en voor veel mensen aantrekkelijk want men zegt ook dat minder spullen minder druk opleveren en dus ook meer vrijheid en rust. Tja, dat kan zo zijn en het is een mooi idee en ik vind het zelf ook geweldig om te zien hoe mensen van grote huizen overstappen op een veel kleiner vloerplan. Echter worden stoelen niet kleiner, een eetkamerstoel wordt niet kleiner gemaakt om te passen in een Tiny House dus vaak worden er dan kussens op opbergboxen geplaatst en ook dat is ideaal maar wat als je klein woont maar wel “normale” stoelen wilt gebruiken?
Misschien is het dan een idee om te letten op het materiaal en de kleuren die je gaat gebruiken. Denk aan lichtere kleuren, op de muur en vloer maar ook voor de meubels want zo leg je daar minder de nadruk op.

En qua stoelen in een kleine ruimte is het een idee om te denken aan Draadstoelen, deze hebben een luchtige stijl. En nu hoor ik je denken luchtig? Hoe kan een stoel luchtig zijn. Bij Draadstoelen heb je openingen waardoor je zeg maar door de stoel heen kunt kijken en de rest van de ruimte ziet, dit geeft een open en vooral luchtige blik. Net als je dat bij grotere huizen nooit gelijk tegen een bank aan moet kijken als je de deur binnenkomt, zorg ervoor dat je ogen dan gaan naar een open ruimte, dus gelijk richting een raam of in ieder geval een stuk open ruimte tussen bijvoorbeeld banken in.
Of het nu het een truc is om je hersens te manipuleren geen idee maar het werkt echt, mensen krijgen het idee dat alles groter is en rustiger is als er open ruimtes zijn, dus in stoelen, bij het binnenkomen van een ruimte en vrij kunnen kijken zonder dat je gelijk iets ziet dat in de weg staat of je gezichtsveld blokkeert.

Veel woonplezier met vooral rust voor het oog want dat geeft ook rust in het hoofd,

Wil je ondertussen meer informatie over de leuke producten van Famozo stuur ons dan een bericht via onze webwinkel, via Social Media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

En natuurlijk kun je ons ook volgen op:
Instagram: https://www.instagram.com/famozo_nl
Facebook: https://www.facebook.com/famozo.nl
www.famozo.nl

FMDL-S001 DKR Stoel Zwart met zwart Kussen 1FMDL-S015 Bertoia Koper Zwart Kussen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s