Kleuren en Keuzes

Jaren geleden zijn wij begonnen met de verkoop van modern barok in Spanje, aangezien we daar toen woonden. Nu had ik zelf niet heel veel met barok maar ik werd wel vrolijk van al die kleuren. Echter als je bij ons in huis kijkt zie je geen uitbundige kleuren terug in het interieur en de reden is dat ik van rust hou als ik thuis ben. Dus één van de muren is lichtblauw, verder vind je bij ons een hal met een leverkleur op de muur en oh ja de slaapkamermuur is ook lichtblauw en dan hebben we alle kleuren op de muren wel gehad. En ook de meubels in onze woonkamer komen niet verder dan lichtgrijs en cognac bruin met een grote zwarte industriële kast en verder is alles echt basic.
En nu hoor ik je denken waarom dan in de lieve vrede barok meubels verkopen in harde kleuren, tja… mijn smaak hoeft niet de smaak van iemand anders te zijn, misschien hou jij bijvoorbeeld wel van kleur en drukte in je huis maar ik kom dan niet tot rust en ons huis biedt heel veel dingen waaronder rust, heerlijk.

En toch vind ik het leuk om te zien dat iedereen een andere smaak heeft en dat de ene persoon juist houdt van druk en veel kleuren bij elkaar en daar juist zijn rust in vindt. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en hebben we verschillende smaken en zolang we dat respecteren van elkaar is dat ook prima.
Sinds een aantal jaren ben ik helemaal gestopt met de verkoop van (houten) Barok items en vind je alleen nog design Barok en heel veel andere leuke collecties, die niets met het barok thema hebben, in de winkel van Famozo.

Echter blijft het soms met inkopen wel lastig want ik moet buiten, de zo vaak genoemde, box denken en items kiezen die ik waarschijnlijk niet in mijn eigen huis of tuin zou zetten puur op basis van kleur. En dan is het ontzettend leuk en ook genieten als je dan de klant achter het gekochte item ziet en soms zelfs de betreffende woning ziet en dan kunt zien, met eigen ogen, dat het bijna altijd goed is afgestemd op de rest van het interieur. En dat is wat er belangrijk is in een interieur, het moet een eenheid zijn en de bewoner moet zich er prettig en thuis voelen.

Dus ik denk, bij het inkopen, buiten de box qua kleuren en iedereen kan dan zelf bepalen waar het leuk staat, wil je wel advies voor misschien een wat rustiger interieur of wil je advies hoe je meer rust kunt brengen in je eigen interieur mag je mij natuurlijk altijd vragen en dan denk ik dat we er samen heel goed uitkomen.

Wil je ondertussen meer informatie over de leuke producten van Famozo stuur ons dan een bericht via onze webwinkel, via Social Media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

En natuurlijk kun je ons ook volgen op: Twitter, Facebook of op Instagram
https://www.facebook.com/famozo.nl
https://www.instagram.com/famozo_nl
www.famozo.nl

FMS-W-001 Goud en Zwart Overzicht

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s